diumenge, 9 de desembre del 2012

INSTRUMENTACIÓ

Per aconseguir una bona creació musical, dins els paràmetres que se us exigeix en funció de curs i del nivell, haureu d'anar pensant en quina instrumentació fareu servir.

El millor seria moure's entre duet i trio, tenint sempre present qui interpretarà cada part. Això sembla un tema sense importància però la té, i molt més de que aparenta. Quan l'obra estarà construïda l'haurem de preparar, assajar, quedar una vegada i una altra. I cal ser operatius, perquè tampoc disposem de cinc mesos. Per això és bo pensar en quina persona interpretarà cada part i saber que serà possible quedar, entendre's per horaris i que no ens portarà problemes.

L'obra pot ser densa a nivell d'instrumentació (pensar per quartet és, d'entrada, més complexe que pensar per duet) però teniu la possibilitat de crear una obra que sigui densa a nivell de contingut. Que sigui un duet, o un trio, però que sigui una obra llarga, amb temes molt ben construïts, acabats i arrodonits i que doni a l'obra una estructura ben combinada.

Com sempre, no importa només el resultat final, que importa, sinó, i sobretot, el procés d'aprenentatge. I no importa només la llargada o la quantitat d'instruments, sinó crear una obra que soni, s'entengui i emocioni.

Bona feina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada